FRI FRAGT (DK) TIL ORDRE OVER 500 DKK

Økologisk Te

有機茶

Økologisk te

Økologisk teproduktion kontra konventionel produktion

Økologi er som nævnt en produktionsform vi går ind for, men der er flere forhold omkring økologisk produktion man er nødt til at forholde sig til, hvilket blandt andet er ressourceforbrug, herunder vand.

Tebuskene til økologisk produktion er ofte længere tid om at producere blade der kan benyttes til teproduktion, hvilket blandt andet betyder at vandforbruget kan være betydelig højere end ved konventionel dyrkning. Desuden producerer buskene ofte kun halvt så mange blade, hvilket betyder at man skal bruge dobbelt så mange buske og dobbelt så meget land (og vand). Ved konventionel dyrkning, er det tilladt at give buskene kunstgødning (en vitaminpille), der fremmer dyrkningen.

良質のみ

Kun god kvalitet

Økologi er et eftertragtet varemærke

Økologi er blevet et eftertragtet varemærke i den vestlige verdensdel, da vi bliver flere og flere, der ønsker gode og rene forhold for os selv, hinanden og jorden. Hvad de færreste dog overvejer er, at økologi langt fra er et kvalitetsstempel. Denne detalje har vi som importører et ansvar for at kende til samt have en klar holdning til. Vi ser flere og flere økologiske teproducenter, særligt på det kinesiske marked. Disse producenter ønsker at handle med det eftertragtede marked i vesten, hvor vi ind i mellem blindt køber ind i økologiens tegn.

Vi har i Sing Tehus, set og modtaget mange eksempler på økologisk te af usædvanlig dårlig kvalitet. Hvis vi har en reel mulighed for at vælge økologi uden af gå på kompromis med kvaliteten eller øvrige forhold, så gør vi selvfølgelig det.

健康

Sundhed

Importør- og procentansvar

Sing Tehus er tilhænger af økologi samt øvrige tiltag, der forbedrer sundheden og som har en positiv afsmitning på miljøet.

Når man arbejder med fødevarer, er man ansvarlig for det produkt man producerer eller sælger. I Sing Tehus har vi lagt en stor indsats i arbejdet der vedrører økologi, konventionel dyrkning samt arbejdsforholdene for tedyrkerne / plukkerne.

Kravene til økologi og økologisk dyrkning er forskellig fra verdensdel til verdensdel. De europæiske krav til økologi i f.eks. Europa, er strengere en de krav der stilles i USA. De europæiske krav til økologisk teproduktion, kræver minimal brug af pesticider og kunstgødning. Når vi importerer økologisk te, skal der medfølge et dokument med teen, der viser laboratorie-test og hermed niveauet for særlige forhold der testes for. Som importør, er vi desuden forpligtet til at lave årlige stikprøver af selvsamme te.

純度

Renhed

Hvordan sikrer Sing Tehus at tage det rigtige valg?

Vi har valgt at angribe dette område på følgende måde. Vi rejser, så vidt muligt, ud og besøger vores te-producenter. Det er vigtigt at se hvor og hvordan produktionen foregår, kende historien omkring virksomheden; er det en familiedrevet virksomhed gennem generationer, hvor ekspertisen er gået i arv etc. Mange små te-producenter dyrker te som det har været en tradition gennem generationer, hvor brug af eks. pesticider aldrig har været i anvendelse. Disse små teproducenter har ikke økonomi til at blive økologisk certificeret, da det er en bekostelig affære, men ønsker blot at opretholde (familie)virksomheden.

I Sing Tehus, sikrer vi kvaliteten og renheden, ved at teste alt te på et laboratorie, både den økologiske samt den konventionelt-dyrkede.
Laboratoriet i Hamburg kan dog berette, at det ikke hører til sjældenhederne, at den konventionelt dyrkede te fra den lille producent er renere, end den økologiske te fra den industrialiserede plantage.